Friday, December 25, 2009

Raya Haji

27 Nov 2009

dah berjaman pic ni...dok dan nak upload...last day (19/11/09) coti sekolah terus balik kg naik train...ponteng satu ari heheh..kalu nak tunggu blik dgn MK lambat ler...apa2hal wa cau dulu...dpt dok kg lama ckit...sampai kg perghhh hujan xhenti2 6hari sampai ler hari wat tupat baru matahari keluar....sejuk giller ..lama tui x rasa dok dlm musim tengkujuh ni...sesak napas di buatnya ..asyik dok makan tido..guling2..makan..tido... memang cukup makan sgt2.. buleh gumuk kalu dok lelama..2minggu dok kg...ingat nak dok lama lagi kat kg..memandangkan aku kuat makan rasa elok balik KL cepat2...

raya haji tahun ni yg pertama dpt bersama family setelah 5tahun dok merantau huhuh.... tiap2 tahun korban lembu sekor...pakat share anak beranak.....x tumbang lembu maka raya x bermakna & x meriahhhhh...


De Manora SPA hse (Nija & Jimi)

De Monora Spa Hse.....set2 sain jame sekolah MK .....usahasama Nija & Jimi....ramai2 pakat2 g kasi moral support demi kekawan ...sapa2 yg minat ingin mencuba sila lah calling2 buat appointment....insyallah la nanti de org kasi diskoun maut...tukang urut siam mari ooo.... spa lelaki & perempuan...bilik asing2 tukang urut pom lelain...opp lupa ..lokasinyer di seri rampai business centre, WangsaMaju depan royal selangor....ada shophse & bangunan baru... :):)




web album

festa bola (Klate Vs N9) M'sian Cup

7 nov 09


MK & the geng g parking keta kat putrajaya....takut jln jem....aku g ulu langat antor papa girl rumah pak long nyer...mama dgn kroni2 nak pegi tengok bola...jgn nakal2 ya.... parking keta di cempaka naik lrt ke bukit jalil....perghhh sesak gilloss....sampai sana hujan pulak ..terus masuk stadium sambil tinjau2 apa2 yg menarik...mk entah ke mana2 dgn geng2 dia....nasib baik dpt pot yg elok so kira selesa gak ....telepon line jem & sesakkk...dr jam 5ptg sampai 12mlm xleh guna langsung...kekadang jer sms lepas...lelain tu esok baru dpt sms ....dah sampai pandan jaya baru telepon berdering & sms bertalu2 masuk....dasatttt sungguhhh

suasana meriah & gamat..cuma terkilan dgn budak2 klate yg dok ulu mana entah buat perangai entah2 pa2...pesta bola dah jadi macam raya cina mercun sana cni...asap berkepul2 rasa macam perang israeil dgn plastine...haru sungguh...keciwa gak la dgn tindak tanduk anak2 kelatan yg kurang 3suku... xdpt nak buat apa2 polis pom dok tengok2 jer xleh bertindak ..aku rasa kalu polis berkeras mlm sure jadi sejarah negara....peggrrhh....semangat kenegerian terlalu kuat bebudak ni ......kurang asam pom ya....

lepas gol ke dua aku & adik2ku terus keluar stadium takut nanti bersumbat kat lrt stesen...tu pom dah macam sardin....dlm lrt jgn citer ler xdpt nak gerak langsung badan..pala aku kena tunjal kat dinding nak terkehel rasanyer...bauuu ya ampunn ...pinang jeruk, belacan, sumer ada.. ..mamai pala ku di buatnyer.....sampai stesen cempaka jam 12mlm...berdesut aku ke ulu langat drive seorang2...si man & wak lemen balik keramat...seram jugak...umah abg aku tepi kubur pulak tu....fuhhhh macam2 doa aku baca...xtengok cermin takuttt....ingat nak bermlm jer kat umah abg tapi..rasa cam berani pulak pas ambik anak terus pecut balik semenyih...sampai umah jam 1.30pagi....legaaa...mk sampai umah jam 2pagi......





web album

MK & the gengs

7 nov 2009

menjamu geng2 mk lunch sebelom g tengok bola....perghhhh aku masak sowang2...allahamdulliah sumer makan dgn lahapnyer hehehe....lepak2 minum kopi dlm hujan2 lebat sementara tunggu asar than terus ke stadium.....

Thursday, December 24, 2009

papa girl - pozinkk

8yrs old now...cepat masa berlalu.... minat nak bertudung...tapi kejap bukak kejap tutup...bersiap2 sedia nak g antor umah pak long..mama & papa nak g tengok bola klate vs N9 (Msian cup)....muahhhh

Takin' Back My Love lyrics - enrique & ciara

Takin' Back My Love lyrics - enrique & ciara

Takin' Back My Love lyrics
Songwriters: Iglesias, Enrique; Khayat, Nadir; Storm, Frankie;

Go ahead just leave, can't hold you, you're free
You take all these things, if they mean so much to you
I gave you your dreams, 'cause you meant the world
So did I deserve to be left here hurt?

You think I don't know you're out of control
I ended up finding all of this from my boys
Girl, you're stone cold, you say it ain't so
You already know I'm not attached to material

I'd give it all up but I'm takin' back my love
I'm takin' back my love, I'm takin' back my love
I've given you too much but I'm takin' back my love
I'm takin' back my love, my love, my love, my love
My love

Yeah, what did I do but give love to you?
I'm just confused as I stand here and look at you
From head to feet, all that's not me
Go 'head, keep the keys, that's not what I need from you

You think that you know
(I do)
You've made yourself cold
(Oh yeah)
How could you believe them over me, I'm your girl

You're out of control
(So what?)
How could you let go?
(Oh yeah)
Don't you know I'm not attached to material?

I'd give it all up but I'm takin' back my love
I'm takin' back my love, I'm takin' back my love
I've given you too much but I'm takin' back my love
I'm takin' back my love, my love, my love, my love

I'd give it all up but I'm takin' back my love
I'm takin' back my love, I'm takin' back my love
I've given you too much but I'm takin' back my love
I'm takin' back my love, my love, my love, my love

So all this love I give you, take it away
(Uh, uh huh)
You think material's the reason I came
(Uh, uh huh)

If I had nothing would you want me to stay
(Uh, uh huh)
You keep your money, take it all away

I'd give it all up but I'm takin' back my love
I'm takin' back my love, I'm takin' back my love
I've given you too much but I'm takin' back my love
I'm takin' back my love, my love, my love

I'd give it all up but I'm takin' back my love
I'm takin' back my love, I'm takin' back my love
I've given you too much but I'm takin' back my love
I'm takin' back my love, my love, my love

I'd give it all up but I'm takin' back my love
I'm takin' back my love, I'm takin' back my love
I've given you too much but I'm takin' back my love
I'm takin' back my love, my love, my love, my love

Ooh, my love
(I'm taking back my love)
Ooh, my love

RiHaNnA - Russian Roulette

lalallaaa........suker bangettt

Russian Roulette lyrics

Take a breath, take it deep
Calm yourself, he says to me
If you play, you play for keeps
Take a gun, and count to three
I’m sweating now, moving slow
No time to think, my turn to go

Chorus :

And you can see my heart beating
You can see it through my chest
That I’m terrified but I’m not leaving
Know that I must pass this test
So just pull the trigger

Say a prayer to yourself
He says close your eyes
Sometimes it helps
And then I get a scary thought
That he’s here means he’s never lost

you can see my heart beating
You can see it through my chest
That I’m terrified but I’m not leaving
Know that I must pass this test
So just pull the trigger

{Chorus}

As my life flashes before my eyes
I’m wondering will I ever see another sunrise?
So many won’t get the chance to say goodbye
But it’s too late too pick up the value of my life

And you can see my heart beating
You can see it through my chest
That I’m terrified but I’m not leaving
Know that I must pass this test
So just pull the trigger

And you can see my heart beating
You can see it through my chest
That I’m terrified but I’m not leaving
Know that I must pass this test
So just pull the trigger

TIARA BEACH RESORT PORT DIKCSON N9

13 dec 09
coti2 msia yg paling dekat dah murah....boss demam pulak tu..terpaksa la gua drive huhu........

part one


part 2

jln2 di sunway piramid 18 dec 2009

jln2 window & sopink di sunway piramid & dinner di warung dusun (Bangi sec 8)



web album

Irdina befday party 21 dec 09

saja nak updet N3 .....lama xbuat sibok ya amat2... sgt :))

bedfay party dina (anok buah) de KFC setiawangsa...budak kecik ni dah 3taun....bila la nak gumuk..asyik kurus cekeding..tapi suara powerrrrr kalu melalak...hishis



web album

Tuesday, October 6, 2009

SCORE A

time kasih la sally...wa cut paste jer...saham akirat tetap menanti anda....muahhhh

~s.h.a.r.i.n.g is c.a.r.i.n.g~

Score A Programme™ menyediakan peluang untuk anak saya dan anda menjadi cemerlang di dalam pelajaran (di samping enjoy belajar), dan kita ibubapa menjadi gemilang di dalam bisnes (di samping enjoy duit).o

Kelebihan Score A;

1) eNote di sediakan bagi membantu Pelajar utk mengulangkaji dan membuat rujukan berkonsepkan PETA MINDA dr guru2 Pakar Mata pelajaran.
2)kesemua modul soalan, kad laporan (eReport Card) & Nota (eNote) buleh di cetak.
3)eDictionary di sediakan utk pelajar yg membuat rujukan dan memahami patah perkataan di dlm bahasa inggerish. Perkataan tersebut akan diterjemahkan ke dlm bahasa msia & cina
4) meliputi 100% sukatan mata pelajaran & silibus terkini Kementerian Pelajaran Msia dr Darjah 1 - tingkat 5. Mengandugi lebih 200,000 bank soalan yg berkualiti dan sentiasa di kemaskini. digubal oleh guru2 pakar mata pelajaran & penggubal kertas soalan
5) Pengunaan tanpa had utk setiap family member.

Bagus untuk budak-budak ni… daripada main computer & tv game je… dan bagus untuk ibubapa juga… sebab busy macam mana pun kerja, masih boleh pantau prestasi pelajaran anak-anak.
Score A Programme™ juga diwujudkan untuk mengatasi masalah-masalah yang dihadapi oleh ibubapa dan pelajar sendiri seperti:-


Sikap Para Pelajar:-

~Merasa beban dan bosan untuk belajar cara konvensional yang hanya menggunakan buku sebagai medium menuntut ilmu;
~Tiada motivasi untuk menjadi pelajar cemerlang;
~Tiada minat untuk membaca buku dan membuat buku latihan;
~Selalu menghabiskan masa di depan komputer dengan chatting, bermain game dan melawat laman-laman web yang tidak berfaedah; juga
~Hanya lemah dalam beberapa topik sahaja-tak perlu la ke tuition

Masalah Ibu bapa:-

~Tidak dapat menilai pencapaian akademik anak anda;
~Tidak berpuas hati dengan keputusan peperiksaan anak;
~Anak hanya membawa balik kad laporan 2 kali setahun;
~Kurang pasti akan persediaan peperiksaan anak anda;
~Anak anda menghadapi tekanan/ takut peperiksaan justeru hilang minat untuk belajar;
~Membelanjakan wang yang banyak tetapi anak masih gagal memperolehi keputusan diharapkan;
justeru itu..
Score A Programme™ ialah program Webucation (gabungan website dan education) yang pertama di Malaysia.Sally bff ku orang Kem. Pelajaran kena kempen lah program2 sebegini- SANGAT BAGUS UNTUK ANAK2 kita!

Cuba check Score A Programme™ kat sini: www.scorea.com

Untuk online demo Score A Programme™,

Masukkan Demo ID: 82828

Score A Programme™ – 24 jam sehari, 365 hari setahun, bila-bila masa, di mana-mana jua !

Hanya dengan 7 minit sehari, anda boleh mengubah prestasi anak anda menjadi jauh lebih cemerlang




sila ler sms / calling2 consultant pendidikan anda (ME) - 019-9508810 tepon rumah 03-87248841..MENGUNA & MENJANA IBU DUIT.......cepat2 sebelom terlambat....:):)

Monday, September 28, 2009

kad raya......

lama x buat N3.....bzz sokmo :)

kad2 dr kekawan yg mengingati;-
kad raya dr lela & luqman......lama tui x dpt card....10q


kad raya dr sally ....tengkiuuu vry muchhh.....

" Wahai Tuhanku, seharusnya HambaMu ini Tidak layak menjadi penghuni Syurga Firdaus, tetapi aku tidak tahan untuk menghadapi siksaanMu di dalam api neraka Jahanam, Maka oleh kerana itu Ya Allah , terimalah taubat ku dan ampunkanlah dosa-dosaku. Sesungguhnya Engkaulah Tuhan yang mengampunkan

Monday, September 7, 2009

dikir barat - selamat aidilfitri

lama x buat N3.....sibok bebonar semenjak 2 menjak ni.......

layazzzzzzzzz

Wednesday, August 19, 2009

mp3 - lagu raya

LAGU RAYA free.....layazzzzzzz


korang nak lagu raya upload ler sendiri....burn sendiri kat CD ....kalu ada virus wa x jamin ..tapi so far sumer ok jer.....ini my koleksi...layazzzzz

klik D cni ...MP3 LAGU2 RAYA

Tuesday, August 18, 2009

jln2 cari makan - warung pak ya kg pandan dlm

lama x buat N3...xde mood :)
Hari ni pagi2 buta keluar dgn mariam g Shah Alam sec 7, xpernah lak aku kesana..mmmmm hemtam jer ler…mutar2 gak stereng keta aku nak carik…last2 jumpa gak :) opis K.faridah (taukeh tadika little caliph..saja jer nak bincang pasal future business hehehehe….dr shah alam terus ke KG Pandan Dalam cari tempat makan special….tu hari ada tengok dlm JLN2CariMakan…teringin nak makan chiness food…perut lapar mesti nak makan best2….mutar2 gak ler carik tanpa give-up dah akhiryer Berjaya ku temui hehehe….punya ler tercorot tempatnyer…Warung Pak Ya PT 1887 kg Pandan Dalam, Lorong G1..….kami 1st customer kedai baru bukak ciwahhh….apa lagi terus order & ngapppp….sedap gak harga pom ok…..lain kali leh g lagik…bawa family lak…




mariam..

butter prawn..


sop sayur..

tauhu lembut salted fish + chiken bla bla....

ikan kerapu ..x hingat masak apa...yg penting rasa sedap heheh


sempat singgah xopis jumper kekawan lama kat pandan indan....mariam, k.nora & me

festa flora'09 - putrajaya 8/8/09

Lama x jln2 bersama family tercinto…pagi2 terus keluar sambil sarapan kat luar terus ke Putrajaya – Fista Flora 09..lama x g acara2 gini nak elak dr cuaca panas…pagi2 terus pegi…keluar awal balik awal…jln2 tengok munger2 yg cantik2 …..ingat nak beli pokok orked tapi rega mahaiii xpayah ler…….beli kat taman orkid lagi murah….pokok2 lain pom mahai gak x baloi…..cuaca panas 3jam kat sana terus balik singah ngapp kat kajang prima opt. Giant supermarker. Zee Zee CafĂ© & Catering… Tu hari ada keluar TB3 JLN2CariMakan…asam pedas special…rasa sedap harga pom ok…badan dah penat xsabar2 nak sampai kat rumah nak guling2 & ZZZZzzzzzzz…..ptg lak zara ajak minum kopi..rupernyer sambut befday anak teruna si rain… xde present nak kasi sebab x cakap…..xde jemput sapa2 pom …geng2 anak2nyer jer…..more pic...




apa2hal kita posinzk doluuu...





hidupan laut..


rosess yg segar bugar...

mahai siot munger2 ni...tmn orked lagi murah

asah bakat yg terpadam..

kebulur...singah prima saujana, kajang..jln2 cari makan pekena asam pedas ...fuhh memang sedapppp....



ayam kg goreng berempah..